Adastra na MySpaceu Adastra na Youtubeu Ernie Ball Musicman

Nadolazeći koncerti

21.10.2017. Samobor Dan grada Samobora - Centar za mlade (Bunker)

Kupite album Surovi grade

Adastra: Surovi Grade

Najnoviji spot

Nina

Novi spot za pjesmu Surovi grade možete pogledati na našoj web stranici

Adastra kupila Tramvaj plavi

Zagrepčani, gradonačelnik, kadeti GNK Dinama i Adastra, svi stali u Tramvaj plavi!

Veseli nas predstaviti Vam novu pjesmu i spot grupe Adastra za pjesmu Tramvaj plavi. Cilj je ovoga spota je predstaviti Grad Zagreb kroz njegov prepoznatljiv simbol – Tramvaj plavi. U stvaranju spota sudjelovali su Zagrepčani, kadeti GNK Dinama, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Adastra i naravno ZET-ov tramvaj! Pjesmu za spot je napisao Jerko Marić, a ujedno je i bio režiser spota.

Dvije godine od posljednjeg velikog koncerta u Tvornici kulture, Adastra se ponovo sprema stvoriti večer za pamćenje i to u klubu Metropolis gdje pripremaju i koncertnu promociju albuma „Best of Adastra“ te novog singla “Tramvaj plavi.”

  • Veliki koncert Adastre, promocija singla Tramvaj plavi i albuma Adastra Greatest Hits Collection
  • Klub Metropolis, Zagreb.
  • Koncert će se održati 27. svibnja 2017.  počinje točno u 22:00. Pretprodajna cijena ulaznice iznosi 30 kn, a na dan koncerta cijene karata iznosit će 40 kn. Svoju kartu nabavite u Metropolis klubu (šank), Avenija Dubrovnik 10 (preko puta Velesajma), te putem sustava ::: ENTRIO :::www.entrio.hr ::: & ::: EVENTIM ::: www.eventim.hr ::::

Pjesma duhovito opisuje putnike, Zagreb i zagrebački tramvaj, a nastala je tijekom snimanja emisije "O Zagrebu zbore dvije Dore“ na Radio Sljemenu. U Tramvaj plavi uskočio je i Tomislav Goluban dodatno obogativši pjesmu prepoznatljivim zvukom usne harmonike.

Adastra je zagrebački bend osnovan 2005. godine. U lipnju 2007. objavljen je album prvijenac. Adastrina pjesma „Nabujala rijeka“ prevedena je na engleski jezik te je pod nazivom "Nina" objavljena na kompilaciji Radio Expressa iz Los Angelesa na kojoj se nalaze najnoviji singlovi poznatih svjetskih izvođača.
Osnivač benda Jerko Marić hrvatski je glazbenik, glazbeni producent, kantautor, skladatelj, režiser, aranžer, ton-majstor i humanitarac. Isto tako, utemeljitelj je humanitarne udruge "Zvuk svjetlosti" koja diljem Hrvatske organizira edukativne i humanitarne koncerte.
Link:  Adastra - Nabujala rijeka
Adastra je 2008. godine objavila pjesmu „Surovi grade“ posvećenu 17-godišnjem Luki Ritzu, te je pjesma postala himna borbe protiv nasilja među mladima.  Potaknuti valom nasilja među mladima diljem Hrvatske pokrenuta je akcija „Svačije je pravo živjeti“, te je 2008. godine održan veliki prosvjedni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu koji je okupio 15.000 tisuća ljudi. Od kraja 2008. do početka 2011. godine ukupno je održano 12 prosvjedno-edukativnih koncerata. Koncertima je nazočilo više od 45.000 građana.

Adastra je izdala dugoočekivani drugi album „Surovi grade“ koji se našao na prvom mjestu top liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.  Nakon albuma slijede nastupi na festivalima. Na Zagrebačkom festivalu i to 2014. i 2015. godine nastupili su sa singlovima "Samo s tobom" i "Gorim u sebi", a 2014. nastupili su na Splits

 

Adastra na Facebooku Adastra na MySpaceu Adastra na Youtubeu Adastra na Twitteru Ernie Ball Musicman